diumenge, 8 de novembre del 2009

Tipus de pantalles televisors

La imatge d’un televisor el transmet a través d’una pantalla, aquesta pantalla pot se de diferents tipus:

-Tub de ratjos catòdrics o CRT: la màxima grandària d’aquets televisors és de 37 pulzades. Aquest, no té una resolució fixa i també és el més econòmic de tots. Els tubs de ratjos catòdrics son mol voluminosos i pesants.







-Projecció: son televisors que poden arribar a tenir fins a 100 pulzades de tamany. S’utilitzen tres sistemes de projeccions: amb TRC, amb LCD i també DLP. Aquests televisors existeiexen des dels anys 70, però no s’han utilitzat fins l’actualitat perquè en els anys 70 no tenien tanta resolució com els de tub. Però ara, en la actultat han millorat molt. Aquets televisors no donen bon resultat en llocs on hi haigi molta llum, són més recomanables per zones fosques.







-Plasma: són televisors de pantalla plana que utilitzen una tecnología de vidre líquid o plasma. Aquets, estan preparats per alta definició. També poden tenir un parell de centímetres d’amplada i es poden penjar a les parets com si fosin quadres. Alguns models també es poden utilitzar com a monitors d’ordinadors. Poden tenir angles de visió més estrets i soón els menys recomenats per casa encara que això ja s’està mirant de solucionar.




-Matiz de LED: Aquest tipus de televisors, s’utilitza més aviat per exteriors i estadis. Aqueta tecnología permet fer pantallas gegants mitjançant LEDs. Ultimament, s’està intentant introduïr aqueta tecnología als televisors domèstics. S’estan començant a utilitzar per els habitatges perquè són les que tenen un menor consum, duren més que les altres, tenen poca amplada i millor contrast.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada